Källa: iStock/AlxeyPnferov

Sydkoreanerna kommer snart att göra sig av med plast förarens licens kort-och utnyttja en blockchain-Powered ID lösning för smartphones. Eller åtminstone är detta planen.

Landets ministerium för vetenskap och IKT har godkänt en plan där alla tre av landets största mobiloperatörer- Sk, Kt Och LG U + – kommer att driva en app som lagrar digitaliserade versioner av körkort på kundernas mobiltelefoner. Den sydkoreanska polisstyrkan har också grönt-tände flytten.

Drivrutiner kommer att kunna använda en ny app, med namnet pass, för att skanna befintliga körkort. Dessa kommer att godkännas av polisens programvara, och laddas upp till en blockchain-Powered plattform som utnyttjar polisens servrar.

När föraren har laddat upp skanningen, ger appen en QR-kod. Poliser kommer då att kunna skanna denna QR-kod och sedan Visa digitaliserade körkort på sina egna telefoner.

Ministeriet säger att blockchain-Powered lösning kommer att hjälpa “minska kostnaderna och förhindra brott som orsakas av förlust och stöld av ID-kort.”

Regeringen har också bekräftat att de nya förar licenserna kommer att accepteras som bevis på ålder i butiker och biografer.

Per medier eDaily och SBS, de nya licenserna kommer sannolikt att se dagens ljus “i början av 2020,” och de tre lufttrafikföretagen samarbetar med polisen om tekniska lösningar.

Förra året genomförde delstatsregeringen i Australiens New South Wales en statlig pilot för en liknande körkort digitaliserings lösning, också att använda sig av blockchain-teknik. Staten hoppas kunna digitalisera annan officiell dokumentation med hjälp av blockchain-teknik, inklusive gymnasiebetyg, samt födelse-och dödsattest.

Source link