Nicolás Maduro. Källa: Twitter

En venezuelansk statligt drivna olje-och gasbolag verkar sitta på en Bitcoin (BTC) och ethereum (ETH) ospecificerat “stash”-och landets centralbank söker efter sätt att lagra kryptovalutor i sina cerbjudanden.

Per en rapport från Bloomberg-som hävdar att president Nicolás Maduro nu har en “Bitcoin stash han vet inte vad de ska göra med”-namnlös källor har berättat för nyhetsbyrån att oljeproducenten, Petroleos de Venezuela, har varit “kämpar” för att få betalt i konventionella Fiats.

Men, byrån spekulerade också att venezuelanska företag “kan vara tveksamma till att sälja kryptovalutor på den öppna marknaden,” eftersom de är tveksamma till att gå igenom know-din-kund och andra due diligence-protokoll vid större krypto börser. Om så är fallet kan BTC och ETH säljas i mindre partier genom att använda OTC-tjänster som inte skulle påverka priserna på kryptobörser.

Dessutom, i juni, Ethfinex nu DeversiFi) infördes ett decentraliserat OTC service Ethfinex Trustless OTC. Dess användare kan handla stora mängder ETH direkt utan att förlita sig på någon tredje part.

Under tiden säger nyhetsbyrån, “det är inte klart hur Petroleos de Venezuela kom för att äga Bitcoin och ethereum, eller värdet av dess innehav.” Men innebörden verkar vara att internationella köpare har betalat Petroleos de Venezuela med Bitcoin och ethereum i utbyte mot olja, i ett försök att kringgå Förenta staternas sanktioner mot länder och företag som handlar med Venezuela.

Bloomberg säger att dess källor bekräftade att oljeproducenten vill betala sina leverantörer i tokens, och att “(centralbanken) personal är att studera förslag som skulle tillåta kryptovalutor att räknas mot internationella reserver.”

Den Maduro regeringens reserver närmar sig en “tre-decennium låg,” och står på bara USD 7 900 000 000.

Som tidigare rapporterats har kryptovalutor blivit en central del av Maduros regerings ekonomiska politik. Förutom landets egna statliga Petro token har regeringen öppet anammat Bitcoin och andra polletter. En av landets främsta universitet är enligt uppgift arbetar på en RFID-driven lösning som kommer att möjliggöra krypto betala via smartkort.

Och de statsägda Banco de Venezuela tidigare denna månad började erbjuda sina kunder möjligheten att bankverksamhet både i Fiat och kryptovalutor-en indikation på att bankirer i nationen redan tittar på ett brett spektrum av alternativ när det gäller krypto-relaterade frågor.

Source link