Källa: iStock/mkarco

Ett bankföretag hävdar att det kommer att tillåta mexikanska kunder att göra betalningar i kryptovalutor med betalkort. Företaget, som heter Tauros, säger dess nya digitala konto låter kunder hålla pengar i Fiat samt polletter inklusive Bitcoin.

Även om företaget säger att det nya kortet för närvarande bara tillåter peso transaktioner, hävdar det att “under de kommande månaderna, kommer kunderna att kunna göra betalningar i kryptovalutor som Bitcoin.”

Kryptovalutor är inte lagliga betalningsmedel i Mexiko, men Tauros säger att det har ett sätt att komma runt problemet. Enligt El Universal hävdar företaget att mexikansk lag erkänner kryptovalutor som ett “lagrings-eller värde överförings medel, med vilka betalningar kan göras”.

Många observatörer har påpekat att efterfrågan på krypto betalar sannolikt kommer att öka i Mexiko-med nya FinTech lagar träder i kraft igår.

De nya förordningarna förbjuder effektivt många former av e-plånböcker för betalningsplattformar som Paypal. Med den mexikanska peso släppa till en ny åtta månaders låg mot den amerikanska dollarn förra månaden, och centralbanken inställd på att sänka räntorna, kan krypto feber stärkas i landet.

Enligt global digital data, nästan 6% av de tillfrågade mexikanska Internet-användare ägde redan kryptovaluta för ett år sedan-den 16: e högsta siffran i världen.

Mexikos intresse för kryptovalutor är inte bara i regionen i Brasilien och Colombia, även om krypto-feber verkar spridas snabbast i den senare.

De företag som vill installera 20 nya krypto bankomater i Colombia verkar vara chomping på lite, hoppfull att kunderna kommer att bevisa ivriga att fly från Fiat till krypto.

Citerat i La åsikt, Paxful – ett av de nämnda företagen – sade:

“Colombia är vår huvudmarknad i (latinamerikansk) region. Förra månaden bearbetade vi 30 000 kryptovalutor transaktioner med säljare som ligger i Colombia. I år har vi sett en tillväxt på 65%, och över USD 1 000 000 har bearbetats på vår plattform. “

Kryptoägandet bland de tillfrågade Internetanvändarna var 7,7% för ett år sedan, även per globala digitala siffror.

Under tiden, i Peru, ibitt, ett annat företag som vill driva ett stort nätverk av kryptovalutor bankomater över hela Latinamerika regionen, har samarbetat med Htc i en affär som kommer att se den senares Exodus 1 smartphone gå till försäljning i landet. Per la cuarta, Exodus 1-som har en hårdvara plånbok från kryptovalutor-kommer att gå till försäljning från oktober.

ibitt tidigare i år började sin kryptografi ATM expansion i Chile och Peru, med flera maskiner installerade i större städer i båda länderna.

Source link